woman, girl, model-5216414.jpg
massage, spa, relaxation-7452918.jpg
singing bowl, singing bowls, singing bowl massage-235269.jpg

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een ruim 5000 jaren oude natuurgeneeskundige wetenschap. Het vindt zijn oorsprong in de Vedische beschaving. ‘Ayur’ betekent leven, ‘Veda’ betekent kennis. Ayurveda betekent dus kennis van het leven. 

Bij Ayurveda ligt de nadruk op het leven van een gebalanceerd en bewust leven, het voorkomen en het behandelen van gezondheidsklachten. 

De Ayurvedische geneeswijze is door de World Health Organization (WHO) officieel erkend als een wetenschappelijke geneeskunde. De Ayurvedische gezondheidsleer gaat ervan uit dat ziektes ontstaan door disbalans tussen lichaam, geest, behoeften, verlangens en plichtsvervulling. Het evenwicht kan worden verstoord door verkeerde voeding en/of verkeerde leven- en zienswijzen. Ayurveda is er op gericht om de balans terug te brengen. Ook veel hedendaagse chronische ziekten kunnen met resultaat behandeld worden. 

Ayurveda is grotendeels ingeburgerd in het dagelijks leven van de Indiase bevolking in zowel India als de rest van de wereld. Deze natuurgeneeskunde wordt in meer of mindere mate van generatie op generatie doorgegeven. Maar Ayurveda wint ook wereldwijd terrein, wegens de holistische visie en door de 100% natuurlijke behandelingen en supplementen.

  • Ayurveda is de oudste geneeskunde die de menselijke beschaving kent.
  • Ayurvedische behandelingen zijn gericht op een balans tussen lichaam, geest en ziel.
  • De behandelingen verbeteren de kwaliteit van lichamelijke, mentale en spirituele bewustwording.
  • De behandelingen zijn 100% natuurlijk, er zijn dus geen bijwerkingen van lichaamsvreemde stoffen.
  • De behandelingen werken weerstandverhogend, preventief en ondersteunen het herstelproces bij ziekten.